7.12.2013

Maçoneria

La maçoneria no és una societat secreta, és una societat amb secrets. Treballa amb símbols per construir personetes millors, societats millors. Totes les cultures de tots els temps han generat símbols per passar del plànol material al plànol espiritual, del món visible a l'invisible. La maçoneria no és una religió. No s'ha de tenir fe en els símbols, s'ha de tenir capacitat i eines per compendre'ls, en tota la seva profunditat. Necessites la clau per obrir la porta. I amigues meves, no hi ha més "tutía" que currar-s'ho, amb el cap i amb el cor. Más platón, menos prozac i sobretot sobretot menys tele de la dolenteta, que no li va bé a cap cèl·lula del cos. Aquí us deixo l'esgrafiat amb la deessa Atenea. Que les ateneas del segle XXI tinguin un vespre lliure té categoria de miracle, i això no pot ser!

3 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Una vegada, a la sortida del cinema, Victoria Cirlot li va preguntar al seu pare, que tenia el rostre trasmudat: Què et passa? El que em passa no es pot dir, s'ha de viure...
I va concloure: els símbols s'han de viure.
També en les escoles iniciàtiques del passat el secret es basava en això: en la experiència del símbols, que és intransferible.

Jaume Batlle ha dit...

Hola Mireia.

Jo ho definiria diferent. Diria : La maçoneria no és una societat secreta, és una societat discreta.

Salut !!!
Jaume.

Jaume Batlle ha dit...

Hola Mireia.

Jo ho definiria diferent.

Diria : La maçoneria no és una societat secreta, és una societat discreta.

Salut !!!
Jaume.