8.25.2012

En el taller de Giacometti

A la solapeta del llibre hi ha una cita de Jean Genet que diu "Esculpir para Giacometti, es quitarle la grasa al espacio".

Sembla que el seu taller tenia la mateixa atmosfera que les seves escultures, que el guix ho tapava tot, que la llum, filtrada per una cortina sobre el finestral, era d'un gris matisat, com la de la seva obra. Treballava durant la nit, aprofitant el silenci, i la foscor. No podia dormir si era fosc. Es posava a batallar les seves figures llargues fins a trenc d'alba. Es despertava al migdia. Feia els primers cigarrets amb el cafè en un dels seus locals preferits de Montparnasse. Rebia visites de tots, dels surrealistes, del mateix Picasso, del Sartre, la Beauvoir i fins i tot hi va anar a raure la Marlene Dietrcih.
El llibret parla de dues dones a la vida del Giacometti: l'Anette Arm, amb la que s'hi va casar, i una prostituta, la Caroline, que li feia de model.

El taller estava a la Rue Hypolyte-Maindron 46. El va fotografiar Brassai (entre d'altres) i va aparèixer publicat a la revista Minotaure del 33.


En el taller de Giacometti 
Michael Peppiatt 
Colección: El Taller de Elba · 8 Temática: Arte Traducción: Clara Pastor
Primera edición: 2011 Páginas: 46 P.V.P.: 8,50 €