
Conill amb all i pebre
Ingredients per a cinc persones:
Un conill i quart o mig, segons la gana
1 kg de patates
½ kg de mongetes bullides
½ kg de cargols
Ingredients per a la picada:
La polpa de 8 nyores ( entre una o dues per persona segons el fort que es vulgui )
0,100 g d’ametlles torrades
1 cabeça d’alls, les dents pelades i crues
1 o 2 caienes, segons el picant que es vulgui
Una llesca de pa sec banyat amb vi negre o ranci
Una tassa petita d’oli d’oliva
Elaboració:
Posem una cassola amb oli al foc i quan aquest estigui calent tirar-hi el conill que prèviament haurà estat salat. Mentre el conill es va coent, passarem a fer la picada, per tal, caldrà posar tots els ingredients abans senyalats en un recipient i passar-los pel Turmix , procurant que la massa quedi ben molta i espessa, tot i que hi podem anar afegint una mica d’aigua.
Quan el conill estigui ja una mica daurat, abocar-li la picada i posarem la quantitat d’aigua ( tot netejant el recipient de la picada ), que estimem oportuna per a cobrir el conill i els demés ingredients que encara hi falten. Cal ser molt primmirat amb la quantitat d’aigua, sent aconsellable, en cas de no encertar-ho, fer curt, així sempre seríem a temps d’afegir-n’hi, (per la qual cosa cal tenir a punt una olla amb aigua calenta).
Poca estona després tirar-hi les patates i deixar la cassola tapada a foc no massa fort, que vagi fent xup-xup. Cinc minuts abans de que les patates estiguin cuites abocar-hi els cargols i poc després les mongetes. En el moment en que les patates estiguin al punt, parar el foc.
Tinguem en compte que és més bo una mica reposat que recent fet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada