8.22.2011


Conill amb all i pebre

Ingredients per a cinc persones:

Un conill i quart o mig, segons la gana
1 kg de patates
½ kg de mongetes bullides
½ kg de cargols

Ingredients per a la picada:

La polpa de 8 nyores ( entre una o dues per persona segons el fort que es vulgui )
0,100 g d’ametlles torrades
1 cabeça d’alls, les dents pelades i crues
1 o 2 caienes, segons el picant que es vulgui
Una llesca de pa sec banyat amb vi negre o ranci
Una tassa petita d’oli d’oliva

Elaboració:

Posem una cassola amb oli al foc i quan aquest estigui calent tirar-hi el conill que prèviament haurà estat salat. Mentre el conill es va coent, passarem a fer la picada, per tal, caldrà posar tots els ingredients abans senyalats en un recipient i passar-los pel Turmix , procurant que la massa quedi ben molta i espessa, tot i que hi podem anar afegint una mica d’aigua.
Quan el conill estigui ja una mica daurat, abocar-li la picada i posarem la quantitat d’aigua ( tot netejant el recipient de la picada ), que estimem oportuna per a cobrir el conill i els demés ingredients que encara hi falten. Cal ser molt primmirat amb la quantitat d’aigua, sent aconsellable, en cas de no encertar-ho, fer curt, així sempre seríem a temps d’afegir-n’hi, (per la qual cosa cal tenir a punt una olla amb aigua calenta).
Poca estona després tirar-hi les patates i deixar la cassola tapada a foc no massa fort, que vagi fent xup-xup. Cinc minuts abans de que les patates estiguin cuites abocar-hi els cargols i poc després les mongetes. En el moment en que les patates estiguin al punt, parar el foc.
Tinguem en compte que és més bo una mica reposat que recent fet.