1.20.2012

Simbologia dels colors

Vermell.
Simbolitza sang, foc, calor, revolució, alegria, acció, passió, força, disputa, desconfiança, destrucció i impuls, així mateix crueltat i ràbia. El vermell és el color més intens de l'espectre i col·loca els objectes en un primer pla, sent el color més proper. El vermell evoca un missatge de perill, d'excitació, de passió, de força i dinamisme. Provoca emocions fortes, expressa passions. És un color molt visible, ideal per cridar l'atenció. Dóna missatges estimulants i enèrgics.
A Xina representa la sort
Les núvies xineses i índies es vesteixen d'aquest color. És el color dels maniàtics i de mart, i també el dels generals i els emperadors romans i evoca la guerra, el diable i el mal.
Estimula l’acció, l’amor, el vigor i el poder creatiu.
Desperta els sentits i les passions.
S’associa al poder, a la perseverància, la resistència, l'heroïcitat, a l’energia, a la vitalitat, la llibertat, la sinceritat i a les emocions de la vida.
Els seus efectes negatius: odi i energia mal encarrilada i la crueltat.

Associat a personalitat extrovertida, que viu cap a fora, té un temperament vital, ambiciós i material, i es deixa portar per l'impuls, més que per la reflexió.
Com és el color que requereix l'atenció en major grau i el més sortint, caldrà controlar la seva extensió i intensitat per la seva potència d'excitació en les grans àrees cansa ràpidament.

Barrejat amb blanc és frivolitat, innocència, i alegria juvenil, i en la seva barreja amb el negre estimula la imaginació i suggereix dolor, domini i tirania.

Expressa sensualitat, virilitat i energia, considerat símbol d'una passió ardent i desbordada. Per la seva associació amb el sol i la calor és un color propi de les persones que desitgen experiències fortes.