12.06.2011

Llibre i blog de la Mercè Foradada

Divendres passat vaig anar a la presentació del darrer llibre de la meva amiga Mercè Foradada: "Bruixes". La llibreria Llorens estava a petar de gent i ella, amb el seu jersei vermell, un dels seus collarets llargs i aquella alegria que la caracteritza, estava guapíssima. Després de la presentació del Sixte, l'autora va tenir la sensibilitat de compartir amb els assistents els procés de gestació del llibre: la idea inicial, les caminades per la geografia, les investigacions, les consultes, els amics involucrats...

Vaig per la metitat del llibre i em té molt captivada. Veig els cels nescafè de la Diagonal com si els tingués al davant. Remenant per internet -aquesta pràctica que ens roba tant de temps a tots i que a vegades et recompensa el temps perdut amb la troballa d'algunes perles- he detectat que la Mercè va començar un blog, que ja segueixo. En una entrada d'estiu em trobo els seus deures de lectura per les vacances i no he pogut resistir la temptació d'agafar la llista. Mercè, comenta els llibres que et seguirem, fidelment!.

Quan hagi acabat bruixes faré dues coses: una, l'entrada al blog amb les meves impressions, i dues, anar a Viladrau i badar davant les muntanyes del Guerau.

Enganxo el paràgraf amb la llista llibres:
Enguany, he començat la temporada i tinc una bona llista de novel·les que esperen pacientment el seu torn de platja: Inés y la alegria, de l'Almudena Grandes, Quan cau la nit, del Michael Cunningham, de qui guardo el bon record de Les hores i Una casa en el fin del mundo, Asuntos de familia, del Rohinton Mistry, autor de la memorable El perfecto equilibrio, Memorias de una viuda, de la Joyce Carol Oates, que ve molt especialment recomanada pel meu germà Carlos, Némesis del Philip Roth, El sueño del celta, del flamant nou premi Nobel i un parell de clàssics: Història de dues ciutats, del Charles Dickens i Els Miserables, de Víctor Hugo.

1 comentari:

Mercè ha dit...

Gràcies, guapa!
Quin dia vols quedar?