


La idea era bona, el resultat no m'ha convençut. Hi ha algun oli sobre tela imponent, de varis flamencs, del Meléndez, el Zurbaran, o dels germans Santilari. Algunes fotografies d'alta qualitat. I molts noms coneguts, d'aquells que omplen els articles dels diaris: un Dalí, un Picasso, un Barceló, la famosa llauna del Manzoni, ... Però el conjunt, no arriba a deixar-te bon sabor. I la idea d'agafar el menjar com a fil conductor per travessar èpoques o disciplines artísitques és genial, però....
L'exposició «L'art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià» ofereix una àmplia visió de la intensa relació que l'art i el menjar han mantingut durant segles: des dels orígens i la consolidació del gènere de la «natura morta» al segle XVII fins als nostres dies, però dedicant una atenció especial a les diferents manifestacions artístiques creades a partir dels anys 60 i 70, quan el menjar i l'acte de menjar, amb tota la seva càrrega de significat, irrompen en l'obra d'artistes que cerquen altres materials, noves conductes i nous criteris per experimentar la vida a fons i anar més enllà de la representació imitativa de la realitat. Web Pedrera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada