3.09.2011

Trieste, Magris, Danubi


Veig a la premsa que fan una exposició al CCCB sobre la Trieste de Magris. M'interessa tant el pintor com la ciutat, que és un d'aquests llocs d'Europa que sempre m'ha fet gràcia visitar, un enclau que pel seu lloc és com una frontissa entre orient i occident.

A la web del cccb trobo:

Recuperant l’esperit de la sèrie «Les ciutats i els seus escriptors» que el CCCB va endegar fa uns anys, aquesta exposició convida a descobrir la ciutat de Trieste a través de l’escriptor triestí Claudio Magris i els seus llibres.

En aquesta exposició Claudio Magris esdevé el fil conductor i el nexe amb la seva ciutat. Els extraordinaris i, a la vegada, complexos textos de Magris al·ludeixen sovint a Trieste, als seus personatges anònims i cèlebres, a la història de la ciutat i als seus propis records. El comissari de l’exposició, el director de teatre italià Giorgio Pressburger, bon amic de Magris i triestí com ell, s’ha endinsat en l’obra de Magris per concedir-li tridimensionalitat.

La mostra inclou materials expositius tan diversos com instal·lacions audiovisuals, objectes i pintures originals, lectures de passatges literaris i fins i tot una pel·lícula, Dietro il buio (Rere la foscor), produïda ex professo a partir del llibre de Magris, Vostè ja ho entendrà.