3.09.2011

Quan roben als museus...

Quan llegeixo notícies de robatoris a museus sempre se m'encongeix alguna cosa. En aquest cas estaven en remodelació i la peça ocupava un espai a l'aire lliure com a escultura de jardí. Qui tindrà un Rodin a casa?


Diari Ara
ART
Roben una escultura de Rodin al Museu de Jerusalem
L'escultura, d'1,6 metres d'alçària, representava Honoré de Balzac i va desaparèixer fa tres mesos durant unes obres de restauració al museu
REDACCIÓ Barcelona | Actualitzada el 09/03/2011 12:51
L'escultura de bronze Balzac nu de braços plegats, de l'artista francès August Rodin, ha estat robada del Museu d'Israel, a Jerusalem, durant unes obres de restauració. Segons ha explicat el portaveu del museu, Rahel Sehta, l'escultura, d'1,6 metres d'alçària, "va desaparèixer fa tres mesos i ho vam posar immediatament en coneixement de la policia", i ha afegit que no pot "donar més detalls sobre l'incident mentre hi hagi una investigació en curs".
El personal del museu no es va adonar de la desaparició de l'escultura fins que, un cop finalitzat el treball de renovació, que ha durat diversos anys, va arribar el moment de tornar a col·locar-la en un dels jardins, precisa el diari israelià Haaretz. Segons aquest rotatiu, que cita fonts de seguretat del Museu d'Israel, el museu no compta amb càmeres de seguretat ni il·luminació nocturna en els seus jardins i no revisa diàriament una a una les escultures que s'exposen.
L'obra va ser esculpida per Rodin entre 1892 i 1893 com a treball preparatori per al monument erigit a París en honor a l'escriptor francès Honoré de Balzac i va ser donada al museu pel col·leccionista d'art jueu nord-americà Billy Rose.