3.09.2011

El marit arqueòleg de l'Agatha Christie













El Museu britànic deu comprar molt? (Yes)
El fet de què la col·lecció provingui de l'Agatha Cristhie li dóna més valor ? (Yes)
Es mobilitzen els Amics i vàries "foundations" sempre tan ràpid?
Aconsegueixen xifres astronòmiques de quin sector del sector privat?
Perquè se li deuria acudir netejar peces de milers anys amb la crema facial?


ARA.cat
El Museu Britànic adquireix un conjunt d'ivoris assiris que va pertànyer a Agatha Christie


El Museu Britànic ha adquirit un conjunt d'ivoris assiris que el segon marit d' Agatha Christie va descobrir a l'antiga ciutat assíria de Nimrud
REDACCIÓ Barcelona | Actualitzada el 08/03/2011 15:57
El Museu Britànic ha adquirit un conjunt de peces d'ivori propietat d'Agatha Christie, descoberts a l'antiga ciutat assíria de Nimrud als anys quaranta per Max Mallowan, el segon marit de l'escriptora, segons informa The Guardian. Després d'un primer matrimoni desastrós Christie, que va restaurar aquestes peces netejant-les amb la seva crema facial, va lloar les avantatges d'estar casada amb un arqueòleg, ja que pensava que els arqueòlegs troben a una dona més maca i interessant a mesura que passen els anys. El restauradors del Museu Britànic mai no haurien recomanat haver-los netejat amb crema facial, però sembla no va fer malbé els elaborats esfinxs, lleons, serps i les flors que es troben en aquestes peces, moltes d'elles no més grans que un botó.

El museu ha pogut adquirir aquestes peces gràcies a les 750.000 lliures que, en sis mesos, han reunit els amics dels Museu Britànic i a les aportacions del National Heritage Memorial Found i a l'Art Found fins a arribar a gairebé 1,2 milions de lliures. Els ivoris, de 2.600 anys d'antiguitat, han estat emmagatzemats al museu des dels anys seixanta, i a partir de la setmana que ve una selecció dels més reeixits formaran part d'una petita exposició.

Segons Neil McGregor, director del Museu Britànic, “no és tracta només d'objectes bonics, sinó que ens poden explicar moltes històries de la cultura en la qual van ser produïts”