3.09.2011

A favor dels col·leccionistes.

>
S'han inventat uns premis per col·leccionistes i galeristes que van donar a Madrid fa poc. Penso que tot el teixit que envolta l'art en el nostre país està molt poc cuidat. En el cas català, tan fonamental que ha estat el col·leccionista privat per a les institucions públiques, especialment els muses, i tan poca consideració que se li té. No tinc clar si s'han d'anar fent fundacions, una per una, la dels artistes la Tàpies, la Miró, la dels col·leccionistes, la Suñol, la Bassat,.... o hauríem de tenir un gran únic museu nacional amb sales dedicades, a Cambó, a Plandiura,a.......
Per meditar-ho. En tot cas el paper dels galeristes, dels marxants, dels dealers, dels compradors,.... és fonamental per la bona salut de l'ecosistema artístic, i més, en un país on el calaix públic dóna per tant poca adquisició.


Reconèixer el col·leccionisme
04/03/11 02:00 - MADRID - MONTSE OLIVA


La Fundació Art i Mecenatge estrena els seus primers guardons
El col·leccionista José Luis Várez Fisa, la galerista Juana de Aizpuru i l'artista Isidoro Valcárcel Medina van ser guardonats dimecres passat a Madrid en la primera edició dels premis que atorga la Fundació Art i Mecenatge, una entitat creada a instàncies de La Caixa, i que està presidida per Leopoldo Rodés. La institució neix per donar suport i fomentar el treball creatiu dels artistes, i per posar en valor el paper promotor dels galeristes i els col·leccionistes.
Un dels objectius de la fundació és posar fi a l'estigma que pesa sobre els col·leccionistes, que són vistos com un col·lectiu elitista i vinculat a les grans fortunes quan, segons assenyala l'entitat, cal que es reforci la seva figura i se'ls reconegui el seu paper dinamitzador i la seva contribució a la creació del patrimoni artístic. A banda de la dotació econòmica –només en el cas dels galeristes i artistes– els guardonats van rebre una escultura cedida per Miquel Barceló.