11.19.2014

Museo Carmen Thyssen Málaga, detalls

       

Amics de museus (i rodalies), alguns comentaris sobre museografia i altres detalls del "Museo Carmen Thyssen Málaga" obert fa només 3 anys: 
- Cada quadre (només hi ha olis) té una cartel.la amb un QR que t'enllaça amb la fitxa del catàleg raonat, un text signat per especialistes com Tomás Llorens (ex-Thyssen) o J.L Díez del Prado. Bons textos. Ara, si no tens smartphone, no tens informació. Present o futur? 
- A la sortida hi ha uns folletons en 5 o 6 idiomes preguntant 'What do you think?' 
- Els vigilants de sala van 'con traje y corbata' (de bon caient). Glamour? La corbata és rosa fúcsia, el color corporatiu 
- Rosa també són les banderoles que pengen de totes les botigues de l'entorn amb el lema "entorno Thyssen". Sigui per on sigui que t'apropes al Museu, les banderoles t'ho indiquen. El comerç participa - L'edifici rehabilitat s'ha ampliat amb una zona moderna on hi ha el bar (trendy) i la botiga, amb una bona selecció de llibres. 
 - A l'acte d'inauguració servien cava i Ferrero Rocher ( i cervesa San Miguel pq són sponsors) 

No puc fer massa comparatives. Museu Balaguer, 130 anys d'antiguitat, no tenim bar, no tenim botiga, no tenim vigilants de sala (ni amb corbata ni sense), no ens esponsoritza estrella Dam,... Però això sí, tenim una col.lecció fantàstica, amb bons Casas i grans Rusiñols. 

Bon dimarts família