2.07.2012

La fundació Tàpies, de dol











La generació de l'informalisme tanca capítol.
Una figura controvertida, que ha generat moltes planes de diari però ha escrit, sense cap mena de dubte, un episodi cabdal de l'art del segle XX.
Envejo al seva casa a Campins. Si es tenen les muntanyes imponents tan a prop, s'entén més bé que un es pregunti sobre l'existència, que posis terra en els teus quadres, que els quadres siguin matèria. Tot enllaça. Aquestes formes tan rotundes que tenia al davant trenquen les coordenades de l’ull sobre la dimensió humana. Les piràmides de la natura.
Després els crítics poden escriure llibres sencers sobre la filosofia existencialista latent, o el to zen de les seves creacions, però en el fons, diria, tot és molt més simple. Tàpies estava connectat a la terra.


A la web del Museu han posat aquest text d'inici:

"La Fundació Antoni Tàpies comunica amb tristesa el decés d’Antoni Tàpies i Puig, que va tenir lloc a Barcelona el dilluns dia 6 de febrer, a l’edat de vuitanta-vuit anys. Per voluntat expressa de la família de l’artista, la cerimònia de comiat serà en l’estricta intimitat.

En gest de dol, la Fundació Antoni Tàpies romandrà de portes obertes dos dies (dimarts 7, de les 15 h a les 21 h; i dimecres 8, de les 9 h a les 21 h), per tal de facilitar a la ciutadania l’accés lliure a la Fundació, on hi haurà obra exposada de l’artista, i posarà un llibre de condol a disposició de qui vulgui deixar el seu testimoni.

En els propers dies s’anunciarà la data, el contingut i els participants en l’acte d’homenatge públic que tindrà lloc a la seu de la Fundació"