12.18.2011

Després de Laura, desgranant les passions

Transcric alguns paràgrafs que diuen molt més del que pugui dir jo.

Pàg. 54: "Dins de la teva vida equilibrada no hi ha mai lloc per a un impromptu com el d'avui, mai no has saltat les teves tanques ni t'has allunyat dels punts de referència. Des del dia que et vas casar, des que va néixer el Pol i des que vas aconseguir un cert reconeixement acadèmic, tot ha romàs exemplar i estable com una partitura. O més aviat com el silenci (...). Per això ara tens por, per la taca a l'expedient i per la variació en el programa"

Pàg. 82:"Que vingui Plató i ho vegi, i que ho beneeixi com a amor platònic, res més que una idea bonica. Que en endavant puguis considerar-la només una alumna, o encara millor: que no aparegui mai més en la teva vida: Fas aquesta pregària avui i la faràs cada dia (...) moltes vegades, quan perds el fil del pentagrama que assages, del llibres que llegeixes o del concert que has anat a escoltar"

Pàg. 96: "I sempre, després d'haver superat una nova lliçó, acabeu rodolant damunt d'un vell tros de moqueta grisa i sadollant-vos d'una intensa set sexual que acaba amb un parell de llàgrimes d'ella. (...) Però és superior a tu, tanta harmonia existencial se't fa insuportable i mai no resisteixs la instintiva temptació - aquí no- de fer caure l'imperi Rmà amb totes les seves columnes i els seus panteons"