9.22.2011

La Fundació Godia i el cursos amb el Prado

La Fundació Godia torna a fer una llarg cicle de conferències amb diferents espercialistes. Aquesta vegada es centra en l'art i el context romàntic. M'ho miro.

El Museu del Prado: l’era romàntica
del 19 d’octubre de 2011
al 25 de gener de 2012

Obert al públic l’any 1819, el Museu del Prado no és tan sols un producte romàntic en si mateix, sinó que l’esplendor de l’Escola Espanyola, albergada en aquesta institució va ser un descobriment esventat pels romàntics europeus. És significatiu que dos dels directors més il·lustres que varen regir l’esdevenir del Museu del Prado durant el segle xix, els pintors José de Madrazo i el seu fill Federico de Madrazo, fossin deixebles de Jacques-Louis David i d’Ingres respectivament. Tampoc podem passar per alt que Francisco de Goya, que morí nou anys després de la inauguració del Museu del Prado, va exhibir la seva obra en aquesta institució des del seu origen.

Aquestes són algunes de les dades més significatives que acrediten la relació entre el romanticisme i el Museu del Prado. La presentació del curs, dedicat a l’era romàntica, desborda l’estret cabal localista amb el que tradicionalment s’ha tractat aquest tema, com si fos cert que es pogués separar l’art espanyol de l’internacional en aquesta revolucionària època. El nostre desig ha estat no només relacionar estretament l’art romàntic realitzat dins i fora d’Espanya sinó aprofundir en tots els debats estètics, artístics, culturals i socials que varen sorgir durant la feraç i intensa era romàntica, tot i comptant per aquest propòsit amb la col·laboració dels millors especialistes de tot el món en aquestes matèries.

La Fundació Francisco Godia acull el novè cicle de conferències en col·laboració amb la Fundació Amigos del Museo del Prado, amb el suport de la fundació abertis, tot i contribuint un any més a apropar la col·lecció del Museu del Prado al nostre públic de la mà dels millors especialistes del món en aquestes matèries. La cloenda del curs tindrà lloc a la seu de la fundació abertis, situada al castell de Castellet.

Tindrem un cop més l’oportunitat de visitar el Museu del Prado i gaudir de les obres d’aquest cicle de la mà d’un dels seus especialistes.