10.24.2010

Darfur, una exposició que et remou

Dissabte al migdia vam visitar aquesta exposició de fotografies amb una amiga meva enamorada de la fotografia. Tècnicament eren molt bones imatges, però el tema ens va remoure. Vam sortir amb el cor encongit. Em miro els nens africans d'una altra manera des de fa un temps.

"Darfur és una regió situada a l'extrem occidental del Sudan que limita amb Líbia, el Txad i la República Centreafricana. Amb una superfície de 500.000 quilòmetres quadrats, concentra a la cinquena part de la població sudanesa. El conflicte que assola la zona es va iniciar el 2003 en aguditzar-se els arrelats enfrontaments entre la població negra africana i la d'origen àrab, principalment pel control dels escassos i cada vegada més insuficients recursos naturals.

Aquests enfrontaments han generat una crisi humanitària de grans proporcions: les Nacions Unides asseguren que més de 300.000 persones han mort a Darfur i almenys 2,7 milions de persones han estat forçades a abandonar les seves llars al llarg dels últims sis anys. La violència, les malalties i la fam associades al conflicte afecten en total a 4,7 milions de persones, la meitat de les quals són nens".